بازخبر / انبه یکی از مهم ترین میوههای مناطق گرمسیری است که تولید این گونه محصولات اقتصادی بوده و صادرات آنها نیز امکان پذیر می باشد و فصل برداشت انبه در هرمزگان از اواخر فروردین تا نیمه مرداد است.از جمله خواص انبه این است که برای چاق شدن افراد لاغر مفید است.انبه سرشار از ویتامین های A، B ، وC بوده و دارای کلسیم ، پتاسیم و آهن است.
از میوه انبه فرآورده های مختلفی از جمله مربا ، کمپوت ، عصاره و انواع مختلف چاشنی ها تهیه می شود . همچنین از میوه های نارس و کوچک هم در تهیه ترشی استفاده می شود. از این محصول بصورت تازه خوری، تهیه ترشی ، شوری ، مربا ، لواشک و سس استفاده می شود.
ترشی انبه
انبه که اهمیت آن در مناطق گرمسیری قابل مقایسه با میوه سیب در مناطق سردسیر است، از پرمصرف ترین میوهها در سطح دنیا محسوب میشود . فصل برداشت انبه در هرمزگان از اواخر فروردین تا نیمه مرداد است.
همه ساله برداشت محصول انبه سبز و نارس در شهرستان های رودان ،میناب و بندرعباس آغاز و در تیر ماه نیز میوه رسیده ی این محصول برداشت میشود. ۳۰ درصد محصول انبه در هرمزگان بصورت نارس برداشت می شود.
خواص انبه
- انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .
- یبوست را برطرف می کند .
- در درمان سینوزیت نقش موثری ایفا می کند.
- مانع از ریزش مو می شود.
- برای رفع ناراحتی های مربوط به کبد مفید است.
- برای چاق شدن افراد لاغر مفید است.
- در برطرف کردن سرفه موثر است.
- برای هضم غذا بسیار مفید است.
- آرام بخش است.
- میزان بالای آنتی اکسیدان در آن در صورت مصرف منظم با سرطان و بیماری های قلبی دیگر مقابله می کند.
- بوی خوشی مثل عنبر دارد. دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند.
- انبه منافذ پوست صورت را که باعث بروز آکنه می شود پاک سازی می کند. کافی است برش های نازک این میوه را به مدت ۵ دقیقه روی پوست بگذارید و سپس با آب ولرم بشویید.
- انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود ./بازخبر