آشنایی با بهترین شهر بازی های استانبول اهرم معاملاتی چه ویژگی هایی دارد؟ چرا ویزای استارتاپ کانادا؟ چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟

واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال، مسئله ای مهم و نیازمند مشارکت همگانی است

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: ریشه کنی بیماری تنها بدین معنی نیست که فردی مبتلا نشود بلکه این ویروس نباید در هیچ جا وجود داشته باشد.

بازخبر / محمد مهدی گویا روز گذشته(پنجم بهمن ماه) در آئین آغاز طرح واکسیناسیون تکمیلی خانه به خانه فلج اطفال در بندرعباس، افزود: بیش از بیست سال است که این بیماری در کشور وجود ندارد اما تردد اتباع کشورهای همسایه افغانستان و پاکستان ایجاب می کند این طرح در چهار استان هم مرز و پرتردد به صورت خانه به خانه انجام شود.

وی اضافه کرد: ریشه کنی بیماری تنها بدین معنی نیست که فردی مبتلا نشود بلکه این ویروس نباید در هیچ جا وجود داشته باشد.

گویا با اشاره به اینکه نمی‌توان به مسائل پیشگیری ساده نگاه کرد، تصریح کرد: پس از دریافت گواهینامه ریشه کنی منافع آن در مسائل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی دیده خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: سلامت یک مقوله همگانی است و طرح واکسیناسیون تکمیلی خانه به خانه فلج اطفال نیز یک مسئله همگانی است که همه باید مشارکت کنند.

همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان گفت: ریشه کنی بیماری های واگیر از اهمیت خاصی در حوزه سلامت برخوردار است.

حسین فرشیدی افزود: همجواری هرمزگان با استان های پرتردد اتباع کشورهای پاکستان و افغانستان آن را در صف استان های پرخطر قرار داده است.

فرشیدی با اشاره به سیل اخیر در جنوب هرمزگان اضافه کرد: اقدامات حوزه بهداشت و درمان در حادثه اخیر سیل بسیار حایز اهمیت بود زیرا در این سیل بخش بزرگی از راههای مواصلاتی در هرمزگان از بین رفته است.

وی اضافه کرد: بنا به اهمیت طرح واکسیناسیون تکمیلی خانه به خانه فلج اطفال این طرح با یک هفته تاخیر انجام شد تا راهها به حالت عادی بازگردند و بتوان همه روستاها را تحت پوشش طرح قرار داد.

عالی ترین مقام بهداشتی و درمانی در هرمزگان اظهار کرد: راه نقش به سزایی در پوشش برنامه های بهداشتی خواهد داشت به طوری که در این مدت دسترسی خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی به علت سیل اخیر با مشکل روبرو شده است.

وی تصریح کرد: هر گونه کوتاهی در برنامه‌های سلامت محور موجب ایجاد خطرات در زمینه شیوع بیماری های واگیر خواهد شد به همین منظور طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در چهار استان کشور انجام می شود.

در ادامه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان گفت: این کار به عنوان یک کار بزرگ و ارزشمند است و حکایت از عزم جدی همکاران خوب دانشگاه و سایر دستگاههای همکار دارد.

سعید ناجی بیان کرد: اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی خانه به خانه فلج اطفال دفاع از حیثیت سلامت است که با تلاش و کوشش تیم های بهداشتی محقق شده است.

وی ادامه داد:حوزه سلامت به دنبال سعادت بشری است؛ تصمیم جامعه بین‌المللی در ریشه کنی بیماریهای واگیر می باشد تا سعادت بشری را به همراه داشته باشد.

ناجی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح با گستره وسیع قابل تجلیل است و جا دارد از همه تلاشگران این عرصه تقدیر کرد.

همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این مراسم گفت: با توجه به همجواری کشور ما با دو کشور پولیو آندمیک (افغانستان و پاکستان) در مرز شرقی و رفت و آمد اتباع این کشورها، امکان بازگشت مجدد بیماری به کشور وجود دارد؛ لذا برای تداوم وضعیت عاری از پولیو طی سال های اخیر ایمن سازی تکمیلی با کیفیت مطلوب ضروری است.

محمود حسین پور افزود: طرح واکسیناسیون فلج اطفال در مرحله نخست از تاریخ ۵ الی ۸ بهمن ماه با خوراندن واکسن پولیو به کودکان زیر ۵ سال در سراسر استان آغاز شد و مرحله دوم این طرح نیز از ۵ الی ۸ اسفند به مدت ۴ روز اجرایی خواهد شد.

حسین پور با اشاره به اینکه یک هزار و ۳۹۷ اکیپ دونفره در این طرح همکاری می کنند، اظهار کرد: در کل استان ۴۸۰ هزار خانوار با بیش از ۲۰۹ هزار کودک زیر ۵ سال واکسینه می شوند. در شهرستان بندرعباس نیز ۱۸۰ هزار خانوار با بیش از ۷۵ هزار کودک وجود دارد که ۱۵۰ تیم دو نفره به صورت اکیپ، کودکان زیر ۵ سال را واکسینه می کنند.

 

پسندیدم(0)نپسندیدم(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *