آشنایی با بهترین شهر بازی های استانبول اهرم معاملاتی چه ویژگی هایی دارد؟ چرا ویزای استارتاپ کانادا؟ چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟

پاسخ کوبنده ایران به آمریکا در قلب نیویورک

معرفی برنامه موشکی ایران به عنوان اقدامی ناسازگار با قطعنامه مذکور یا تهدیدی منطقه ای، سیاستی فریبکارانه و خصمانه از طرف آمریکاست…

بازخبر / نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان، در واکنش به نشست شورای امنیت با موضوع آزمایش موشکی ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ طی بیانیه ای اعلام کرد: معرفی برنامه موشکی ایران به عنوان اقدامی ناسازگار با قطعنامه مذکور یا تهدیدی منطقه ای، سیاستی فریبکارانه و خصمانه از طرف آمریکاست.

در این بیانیه آمده است آمریکا به رغم معرفی خود به عنوان یک کشور قانونمدار و حافظ حاکمیت قانون در سطح بین المللی، به صورت تناقض آمیزی «دکترین خروج از سازمان ها و موافقتنامه های بین المللی» را در پیش گرفته است. و خروج غیرقانونی از برجام که طی قطعنامه ۲۲۳۱ تأیید شده بود، فقط یک نمونه است.

آمریکا نه تنها آشکارا همه کشورها را مجبور به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ می کند، بلکه آنها را تهدید می‌نماید که در صورت اجرای آن مجازات خواهند شد.

از قضا، این همان قطعنامه ای است که توسط خود آمریکا تنظیم و به اتفاق آراء از جمله رأی مثبت خود این کشور تصویب شده است.

در بیانیه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل آمده است آمریکا تلاش دارد با ارائه اطلاعات ساختگی و مخدوش و نیز استناد به معیارهای نامرتبط، نوعی ابهام و آشفتگی در تفسیر مفاد مربوطه قطعنامه ۲۲۳۱ ایجاد و از آن علیه ایران سوء استفاده کند.این سیاست منافقانه و گستاخانه آمریکا نشان می دهد که رهیافت آن تا چه اندازه خصمانه و غیرصادقانه و استدلال های فنی و حقوقی آن تا چه اندازه غیرمعتبر و نامرتبط است.

ایران هرگونه تفسیر خودسرانه مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ را که طی آن از ایران خواسته شده است صرفاً از انجام هرگونه فعالیت موشک بالستیک «طراحی شده برای حمل کلاهک هسته ای» خود داری کند، قاطعانه رد می‌کند.

در این بیانیه آمده است ، برنامه موشکی ایران براساس توانمندی دفاعی متعارف طراحی شده است و هیچ یک از موشک های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته ای طراحی نشده اند. و ایران هیچ وقت در پی کسب سلاح هسته‌ای نبوده است و نخواهد بود.

مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ کاملا روشن و عاری از هرگونه ابهام است. و این قطعنامه نیز برنامه مشروع موشک بالستیک متعارف ایران یا فعالیت های مرتبط آن را ممنوع یا محدود نمی کند.

برنامه موشکی ایران یک قابلیت دفاعی موثر و بازدارنده در مقابل تهدیدات خارجی است. و تحت حقوق بین الملل، کسب و تولید موشک بالستیک برای حمل سلاح متعارف حق ذاتی هر کشوری است و ایران نیز از این قاعده مستثناء نیست.

به گزارش تسنیم، آمریکا باید سوء استفاده از شورای امنیت برای پیشبرد مقاصد شیطنت آمیز خود علیه ایران را متوقف کند و به جای ایراد اتهامات بی‌پایه به ایران مبنی بر انجام اقدامات ناسازگار با قطعنامه ۲۲۳۱، به اجرای همین قطعنامه تن در دهد.

واکنش ظریف به سوءاستفاده آمریکایی‌ها از شورای امنیت

در همین رابطه وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری به تناقض گفتار آمریکایی ها و اعتراف به صراحت قطعنامه ۲۲۳۱ درخصوص عدم ممنوعیت برنامه موشکی ایران اشاره کرد و نسبت به این ادعا واکنش نشان داد.

در پیام توئیتری دکتر محمدجواد ظریف آمده است:سوءاستفاده مضحک از شورای امنیت سازمان ملل متحد، نمی تواند واقعیت کوتاهی در انجام تعهدات و نیز شکست در پاسخگو کردن آمریکا نسبت به عدم پایبندی به تعهداتش را بپوشاند به ویژه آن که آمریکا اذعان داشته است که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نمی تواند جلوی توانایی های بازدارندگی ایران را بگیرد‌. بهتر است بجای تضعیف قطعنامه ۲۲۳۱، روی تبعیت همگان از آن کار شود.

ظریف همچنین متن برایان هوک را به این توئیت ضمیمه کرده است. برایان هوک رییس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا پیش تر ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۸ (۲۹ شهریور) در این باره اشاره کرده بود: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که رسما توافق ایران را مورد تایید قرار داد و جایگزین قطعنامه ۱۹۲۹ شد، حاوی زبانی ملایم بود که مثل هدیه ای برای ایرانیان بود که برایش به سختی رایزنی کرده بودند. آنگونه که قطعنامه اشاره می کند تنها از ایران ‘درخواست شده’ ( و نه متعهد کرده) که از انجام فعالیت های مرتبط به موشک های بالستیک با قابلیت حمل سلاح های هسته ای خودداری کند.

گفتنی است؛ نشست پشت درهای بسته شورای امنیت سازمان ملل درباره آزمایش موشک بالستیک میان برد ایران شامگاه سه‌شنبه برگزار شد.آمریکا، انگلیس و فرانسه مدعی هستند که ایران محدودیت‌های سازمان ملل درباره برنامه موشکی خود را نقض کرده است. “کارن پیرس” نماینده انگلیس در سازمان ملل که یکی از کشورهایی بود که خواستار نشست شورای امنیت درباره آزمایش موشکی ایران بود، گفت: هیچ دلیل مشروعی وجود ندارد که چرا ایران باید این قطعنامه را نقض کند. اگر شما می‌خواهید به جامعه بین المللنشان دهید که یک عضو مسئول بوده و واقعا خواستار صلح و امنیت منطقه‌ای هستید این موشک‌هایی نیستند که شما می‌توانید آزمایش و پرتاب کنید. پیشتر بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به ادعاها در این باره که آزمایش‌های موشکی ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، اظهار داشت: برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و بر اساس نیازهای کشور طراحی می‌شود.سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تأکید کرد: هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است.

پسندیدم(0)نپسندیدم(1)
کلمات کلیدی: ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *