آشنایی با بهترین شهر بازی های استانبول اهرم معاملاتی چه ویژگی هایی دارد؟ چرا ویزای استارتاپ کانادا؟ چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟

علت خشکیدگی خوشه خرما در نخلستان های غرب هرمزگان چیست؟

عضو هیات علمی بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان به بیان جزئیات عارضه خشکیدگی خوشه خرما در نخلستان های غرب هرمزگان پرداخت

بازخبر/  عبدالنبی باقری صبح امروز (۱۳ مردادماه) با بیان اینکه عارضه خشکیدگی خوشه خرما در نخلستان های غرب هرمزگان مشاهده شد، اظهار کرد: پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما یک عارضه است که در آن پژمردگی سریع و ناگهانی میوه‌ها در طی مدت ۳ -۲ روز و خشکیدن تمامی آن‌ها طی مدت ۱ تا ۲ هفته، اتفاق می‌افتد.

وی تصریح کرد: در این عارضه لکه‌های قهوه‌ای روی محور اصلی خوشه‌ها در محل اتصال به درخت و سوختگی خوشک‌ها مشاهده می‌شود. در برخی ارقام نظیر مضافتی، نوارهای پهن نکروتیک در سطح فوقانی و گاهاً تحتانی محور اصلی خوشه‌ها مشاهده می‌شود.

پژوهشگر تحقیقات کشاورزی عنوان کرد: عواملی نظیر افزایش درجه حرارت (بالاتر از ۴۳ درجه سلسیوس)، وزش بادهای گرم و خشک و کاهش ناگهانی رطوبت نسبی (پایین‌تر از ۲۵ درصد) در بروز عارضه پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما به اثبات رسیده است. دوره بحرانی وقوع عارضه از اواسط تیر تا اواسط شهریور بسته به رقم و منطقه متفاوت است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در پی تماس نخلکاران غرب استان (منطقه پارسیان) و مشاهده وقوع این عارضه روی درختان خرمای رقم برخی، کم کردن منطقی دور آبیاری در نخلستان‌های تحت تاثیر، استفاده از ترکیباتی مانند سولفات پتاسیم، افزایش ماده آلی خاک و هرس یک سوم انتهایی خوشه چه‌ها برای کاهش این عارضه توصیه شد.

پسندیدم(0)نپسندیدم(1)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *