چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟ سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن نقش جرثقیل سقفی در توسعه صنعت ساختمانی آشنایی با بهترین شهر بازی های استانبول

ده سال تحقیق مستمر در حوزه خوراک هرمزگان

خانم مهرانگیزسالاری بانوی هنرمند هرمزگانی مدرس آشپزی در خصوص بی توجهی برخی از مسئولین استان هرمزگان به هنرمندان استان به خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی بازخبر گفت : متاسفانه در استان هرمزگان همه مسئولین حرفهای قشنگ میزنند ولی در وقت عمل خبری از این آقایان نیست

بازخبر / وی ادامه داد : حدود ده سال است که با میل و علاقه شخصی در زمینه غذاهای اصیل هرمزگانی تحقیق می کنم و توانستم مجموعه ای کامل و نفیس از انواع غذاهای هرمزگان گرد آورم ، و برای تکمیل این مجموعه تحقیقاتی به اکثرشهرها و روستاهای استان هرمزگان سفر کردم و ضمن تحقیق درباره پیشینه غذاهای بومی و محلی روش اصلی پخت آنها را نیزیادگرفتم ، و معتقد هستم غذاهای محلی هر شهر و استان قسمت اعظمی از فرهنگ آن استان به حساب می آید .

مهرانگیزسالاری از مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری صنایع دستی استان هرمزگان و معاونین محترمشان بیان کرد : یک دستگاه به تنهایی نمیتواند حافظ فرهنگ و اصالت یک استان باشد ،هرچند مجموعه میراث فرهنگی زحمات زیادی را برای حفظ و ترویج فرهنگ غذاهای بومی استان هرمزگان کشیده است ولی باید قبول کرد که منابع محدود یک اداره جوابگوی این مهم باشد و همه مدیران و مسئولین باید به هنرمندان این استان کمک کنند .

وی همچنین خاطرنشان کرد : اگر مسئولین استانی به فکر حفظ و ثبت هنر دست و غذای هرمزگان نباشند ، بزودی شاهد ثبت غذاهای هرمزگانی توسط استانهای دیگر خواهیم بود و این موضوع بسیار مهمی است . سالاری افزود : سالهاست که با هزینه شخصی و علاقه زیاد خودم ، وقت زیادی که صرف کرده ام و توانسته ام مجموعه ای کامل و جامع از تمام غذاها و نانهای هرمزگانی گردآوری کنم که این مجوعه در نوع خود بینظیر می باشد ، لذا بعنوان یک هرمزگانی که وقت و سرمایه خود را بخاطر علاقه شخصی صرف حفظ و ترویج عذاهای اصیل و بومی استان نموده است از همه مسئولین استدعا دارم به هر صورتی که ممکن است از هنرمندان این استان حمایت کنند ، همچنین از مسئولین انتظار دارم ؛ تدبیری اتخاذ نمایند که من بتوانم تحقیقات چندساله خودم را به علاقمندان رشته آشپزی نیز انتقال دهم . سالاری افزود لباس سنتی بالحجه ،گویش بندری از افتخارات من است و هرجای دنیا که باشم آن را به نمایش گذاشمه وخوراک هرمزگان راآموزش دادم .به امید روزی که بتوانیم ‌ خوراکها هرمزگانی را درمنوهای بین المللی به اسم خودهرمزگان جای دهیم

این مدرس آشپزی هرمزگانی در خصوص ثبت غذاهای اصیل هرمزگانی توسط دیگران ابراز ناراحتی کرد و اظهار داشت : متاسفانه نان توموشی هرمزگانی به نام اماراتی ها به ثبت خواد رسید ، همانطور که حلوای هلری را عمانی ها و نامش به حلوای عمانی تغییر کرد و یا هواری بریانی که غذای اصیل هرمزگانی بوده است به نام هندوستان میشناسیم، یا مثلا” تمرهندی که باید همه آگاهی داشته باشند که بهترین تمرهارا در بندرلنگه میتوان یافت و البته موارد زیادی از خوراک اصیل هرمزگانی ها توسط کشورهای همسایه و یا حتی استانهای همسایه به ثبت رسیده است ، لذا مجددا” از همه مسئولین استان هرمزگان استدعا دارم که برای حفظ و ترویج فرهنگ خوراک هرمزگان یاری رسان باشند .

از جمله افتخارات بانو مهرانگیز سالاری میتوان به : عضو هیئت مدیره کانون امور بانوان ، داور ملی مسابقات سفره ایرانی خوراک محلی هرمزگان، مشاورمحقق خوراک ملی میراث فرهنگی وگردشگری استان هرمزگان، آموزش دراموزشگاه ها، سابقه چندین سال همکاری با رسانه های صمعی و بصری استان هرمزگان ، افتخار حضور در برنامه جام جم معرفی خوراک و آموزش ،مولف کتاب آشپزی سنتی استان ( که البته هنوز به چاپ نرسیده ) و میتوان اشاره نمود.

 

 

 

بابک پارسا /

پسندیدم(3)نپسندیدم(2)
کلمات کلیدی: ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *