آشنایی با بهترین شهر بازی های استانبول اهرم معاملاتی چه ویژگی هایی دارد؟ چرا ویزای استارتاپ کانادا؟ چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟

درخواست از هاشمی‌رفسنجانی برای میانجیگری/ مثلث انتخاباتی ۹۲ باید حفظ شود

«نکته اساسی این است که برای تداوم سیر صعودی عقلانیت و تدبیر باید از سهم‌خواهی‌ها دست کشید.»

باز خبر,روزنامه “آفتاب یزد” طی یادداشتی از «هاشمی رفسنجانی» خواست که بین اصلاح طلبان و حزب اعتدال و توسعه میانجیگری کند. در این یادداشت می‌خوانیم:

وحدت گروه های سیاسی با اهداف همسو با حفظ هویت‌شان در شرایط غیرطبیعی بسترساز مناسبی برای رشد و بالندگی جامعه از لحاظ سیاسی می‌باشد و این مهم می‌تواند چشم اندازی مثبت نسبت به آینده و خروج از شرایط غیرمعمول و رکود سیاسی را در کشور ترسیم کند.

اما اهمیت و کارکرد مثبت «وحدت سیاسی» را می‌توانیم در انتخابات ۹۲ جستجو کنیم. درست زمانی که با ردصلاحیت آیت الله هاشمی، منحنی سینوسی امید جامعه و نخبگان به نقطه صفر در مختصات سیاسی نزدیک می‌شد اما به ناگاه و با تدبیر بزرگانی همچون آقایان هاشمی در مرکز، خاتمی در چپ و ناطق نوری در راستِ این مختصات، معادله انتخابات به‌طور کلی عوض شد و نامزدی با اجماع این سه در رأس طیف‌های سیاسی معتدل مربوط به خود پیروز انتخابات شد و بهتی عجیب را متوجه تندروها ساخت.

اما برد اصلی زمانی حاصل می‌شود که عقلانیت و تدبیر حاکم بر امور جاری کشور تداوم یابد و این امر تا حد زیادی به سطح تعاملات در حاکمیت سیاسی و کارآمدی دولت بازمی‌گردد. هرچند که دولت در برخی زمینه‌ها موفق نبوده است، اما عملکرد کلی آن فراتر از حد انتظار فعالان و تحلیلگران بوده است.

نکته اساسی این است که برای تداوم سیر صعودی عقلانیت و تدبیر باید از سهم‌خواهی‌ها دست کشید. رئیس جمهور روحانی قابل مصادره کردن نیست؛ نه توسط اصلاح طلبان و نه اعتدال و توسعه!

هرگونه تفرقه میان اضلاع استراتژیک بسترساز وحدت در انتخابات ۹۲، ضربه‎ای جبران‎ناپذیر بر پیکره جریان میانه رو است. مثلث «هاشمی-خاتمی-ناطق» باید حفظ شود و در مسیر تعامل با نهادهای تصمیم‎گیر و تصمیم‎ساز نظام گام بردارد.

طبیعی است این یگانگی و وحدت سیاسی بین نیروهای فعال در صحنه با حفظ هویت گفتمانی در حال حاضر جهت ادامه مقابله با تندروی و افراط گرایی بیش از پیش ضرورت دارد.

در واقع لزوم ادامه هم‎گرایی میان تمامی گروه‎ها و احزاب تشکیل‎دهنده جریان میانه‎رو جهت قطب‎سازی در برابر قطب تندرو سیاسی بیش از هر زمان دیگری احساس می‎شود.

هم‎گرایی یا «وحدت سیاسی» که یک سر طیف آن را ناطق نوری و لاریجانی به نمایندگی از معتدلین اصولگرا و سوی دیگر آن را خاتمی و هاشمی رفسنجانی به نمایندگی از اصلاح طلبان و اعتدال‎گرایان می‎توانند تشکیل دهند.

متأسفانه در محافل سیاسی، اظهارات بعضا متناقضی از رقابت میان گروه‎های تشکیل‎دهنده جریان میانه‎رو برای سهم‎خواهی از روحانی و مصادره وی به‎میان آمده است. اما به نظر می‎رسد آیت الله هاشمی باید در این برهه نقش «میانجی» را جهت متقاعد ساختن طرف‎های درگیر ایفا کرده و توازنی بین آن‎ها ایجاد نماید.

هاشمی باید پرچمدار تشکیل «قطب میانه‎رو» متشکل از اصلاح طلبان، اصولگرایان میانه رو و اعتدال و توسعه در مقابل «قطب تندرو» شود.

پسندیدم(1)نپسندیدم(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *