پزشکیان: اجازه ندهیم کسی در کشور رنج بکشد مهاجرت بزرگ در راه؛ خشکی کامل آبخوان‌های کشور تا ۱۵ سال آینده/ این سه استان در بدترین وضعیت فرونشست آیا دوچرخه‌سواری به اندازه کاشت درخت بر حفظ محیط زیست موثر است؟ پزشکیان: برای صلح و امنیت در جهان گفت‌وگو خواهیم کرد/ جوسازی علیه ایران را خنثی می‌کنیم

لزوم مشاوره حقوقی برای خانواده‌ها/ رشد ۸ درصدی خشونت‌های خانوادگی

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: متاسفانه در ایران هنوز ضرورت مشاوره با وکیل و مشاور حقوقی به اندازه کافی درک نشده و مراجعه افراد به وکیل معمولاً پس از ایجاد مشکل و دردسر و یا حتی در مرحله دادگاه تجدیدنظر است.

 باز خبر,به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، مهرشاد شبابی عضو هیأت علمی دانشگاه در جلسه هماهنگی مراسم افتتاحیه شعب کلینیک حقوقی زنان و خانواده با اشاره به تأثیر پذیری جامعه از کانون خانواده گفت: امروزه انواع مختلف خشونت‌های خانگی، اعتیاد، طلاق و جدایی عاطفی از جمله آسیب‌هایی است که سلامت خانواده‌ها را به مخاطره می‌اندازد و از لحاظ تأثیری که روی اعضاء خود دارد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اهمیت مشاوره‌های حقوقی در حوزه خانواده افزود: اهمیت مشاوره حقوقی برای خانواده به اندازه‌ای است که در کشورهای پیشرفته داشتن وکیل خانوادگی یک ضرورت حیاتی به شمار می‌رود.

شبابی تصریح کرد: متاسفانه در ایران هنوز ضرورت مشاوره با وکیل و مشاور حقوقی به اندازه کافی درک نشده و مراجعه افراد به وکیل معمولا پس از ایجاد مشکل و دردسر و یا حتی در مرحله دادگاه تجدیدنظر است و این در حالی است که گاهی اوقات یک مشاوره کوتاه مدت می تواند از دادخواست‌ها و دادرسی‌های بلند مدت جلوگیری کند.

وی ادامه داد: باید بپذیریم شرایط کنونی اجتماع در حال گذار امروز ایران، شکل نهاد خانواده و پایداری روابط در آن را تحت‌الشعاع قرار داده است. امروز به دلایل مختلف دو طرف، کمتر از گذشته مایل به حفظ رابطه‌ ازدواج هستند و آمار ۱۶۳ هزار و ۷۵۶ موردی طلاق در کل کشور در سال ۱۳۹۴ این را به خوبی بازتاب می‌دهد.

مسئول کلینیک‌های حقوقی کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: از سویی مشکلات خانوادگی که در اثر مسائل اجتماعی و اقتصادی در خانواده ها رخ داده اند سبب بروز مسائلی نظیر خشونت خانوادگی می‌شود که طی آمارهای به دست آمده در سال ۹۴ شاهد رشد ۸ درصدی آن هستیم، از سویی  ۶۶ درصد زنان در طول دوران تاهل خود دچار خشونت می‌شوند.

این کارشناس حقوقی و مسائل خانواده در ادامه با اشاره به آمارهای فراوان  آسیب‌های اجتماعی گریبانگیر خانواده گفت:‌ متأسفانه خشونت کلامی و روانی بیشترین درصد را به خود اختصاص داده است. بررسی‌ها و تحقیقات آسیب شناسان مسائل اجتماعی نیز نشان می‌دهد که از هر ۲۰ زن در کشورمان یک نفر دچار آزار و اذیت فیزیکی همسرش قرار می‌گیرد که این موضوع گاهی یا توسط خود زنان پنهان می‌شود و یا در صورت اعتراض و شکایت راه به جایی نمی‌برد، به طوری که مطرح است در ایران کمتر از ۳۵ درصد از خشونت‌های خانگی به پلیس و یا اورژانس اجتماعی گزارش می‌شود و گاهی اصلاً این تصور وجود ندارد که این رفتار درستی نیست و نباید آن را تحمل کرد.

وی گفت: زنانی که مهارت‌های کلامی بالاتر ی دارند کمتر مورد خشونت خانگی  قرار می‌گیرند،۸۹ درصد مردانی که همسران خود را مورد آزار جسمی قرار می‌دهند فاقد تحصیلات دانشگاهی و عالی هستند.

شبابی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در خصوص خشونت های خانگی گفت: در تحقیقی که انجام شده است مشخص شد که از ۱۸۰ موردی که زنان علیه خشونت‌های خانگی شکایت کرده بودند، ۱۲۸ مورد آنها حاضر نشدند پیگرد قانونی صورت گیرد. نکته مهم دیگر آن است که زنان ۴۵ تا ۴۹ ساله بیشتر مورد خشونت خانگی قرار می‌گیرند و زنانی که مهارت‌های کلامی بالاتر دارند کمتر مورد خشونت قرار می‌گیرند. از سویی بررسی ها نشان می دهد ۸۹ درصد از مردانی که همسران خود را مورد آزار جسمی قرار می دهند فاقد تحصیلات دانشگاهی و عالی هستند، البته در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی شاهد آمار بالاتر خشونت خانگی نسبت به ایران هستیم.

وی ادامه داد: بنا بر گزارش منتشر شده در شورای وزرای اروپا یک زن از هر پنج زن و در مواردی یک زن از هر چهار زن تجربه تحمل خشونت فیزیکی را در اروپا داشته‌اند و هر ساله نزدیک ۳۵۰۰قتل زن در ۲۷کشور اتحادیه اروپا در اثر خشونت خانگی بوقوع می پیوندد  که در گزارشی که در پنجاه و هفتمین نشست کمسیون سالانه سازمان ملل در مورد جایگاه زنان در نیویورک قرائت شد آمار بالایی را در این خصوص اعلام کرد.

عضور هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در پایان گفت: طبق پژوهش‌های صورت گرفته اطلاعات حقوقی و فرهنگ حقوقی که شایسته و بایسته است تا آحاد جامعه از آن بهرمند شوند، به میزان کافی در اختیار مردم نیست و این ضعف اطلاعات و آگاهی حقوقی خیلی اوقات منجر به مشکلاتی در لایه های مختلف اجتماع بخصوص مسائل خانواده شده است.

پسندیدم(0)نپسندیدم(0)
کلمات کلیدی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *