قهوه با عطر وسوسه انگیز خود، از محبوبترین نوشیدنی های جهان است. اما داشتن قهوه ای ایدهآل تنها به دانه های باکیفیت بستگی ندارد. عوامل دیگری همچون نوع دانه ها، فرایند برشته کاری، درجه آسیاب، کیفیت و دمای آب، نسبت دقیق قهوه به آب و روش های دمآوری، همگی بر طعم نهایی قهوه تأثیر دارند. در این راهنمای تخصصی، قصد داریم تأثیر مهمترین عوامل بر طعم قهوه را برای شما بیان کنیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.
انتخاب بهترین دانه قهوه
مهم ترین چیزی که برای تهیه یک شات قهوه خوشمزه به آن نیاز دارید، دانه قهوه مناسب است. دانه های قهوه بسیار متنوع هستند و از سراسر جهان برداشت می شوند. هر کدام از این دانه ها، ویژگی های مخصوص به خود را دارند. معروف ترین دانه های قهوه عبارت اند از:
نوع دانه |
ویژگی ها |
عربیکا |
کیفیت بالا، طعم میوه ای، اسیدیته معتدل، طعم متعادل |
روبوستا |
کافئین بالا، تلخ تر نسبت به عربیکا، قیمت مناسب تر |
تک خاستگاه |
قهوه ویژه یک ناحیه |
بلند(میکس شده) |
تلفیقی از چند نوع دانه قهوه |
درجه آسیاب دانه های قهوه
درجه آسیاب دانه های قهوه نیز از جمله عوامل کلیدی در تهیه قهوه ای ایده آل است. اگر قهوه بیش از حد آسیاب شود، استخراج ترکیبات قهوه بیشتر شده و طعمی تلخ و نامتعادل ایجاد می شود. در مقابل، اگر دانه ها درشت آسیاب شوند، آب به درستی از میان آن ها عبور نکرده و نتیجه، قهوه ای با طعمی رقیق و ضعیف خواهد بود. جدول زیر درجه آسیاب برای انواع روش های مختلف دم کردن قهوه را بیان می کند:
روش دم کردن |
درجه آسیاب |
خصوصیات طعم |
اسپرسو |
کاملاً ریز |
تلخی متوسط و غلیظ |
موکاپات |
متوسط رو به ریز |
تلخی کم و متراکم |
قهوه ترک |
ریز آردی |
قوی و غلیظ، کف دار |
فرنچ پرس |
درشت همانند نمک دریا |
معتدل |
کمکس/60V |
متوسط رو به درشت |
اسیدی و متعادل |
تأثیر نسبت و کیفیت آب به قهوه در طهم نهایی
کیفیت آب تأثیر زیادی بر طعم قهوه دارد، زیرا 98 درصد آن را تشکیل می دهد. آب با سختی بسیار بالا یا پایین برای تهیه قهوه مناسب نیست. بهترین گزینه، آب تصفیهشده یا معدنی با سختی 100-150 ppm است. همچنین، نسبت آب به قهوه بر طعم نهایی تأثیر دارد. در ادامه، استانداردهای این نسبت برای روشهای مختلف دمآوری ارائه شده است.
- اسپرسو: 1:2
- فرنچ پرس: 1:15 یا 1:17
- قهوه ترک: 1:10
- کمکس: 1:16
دمای آب و زمان دم کردن قهوه
مناسب ترین دما برای درست کردن این نوشیدنی گرم، 90 تا 96 درجه است. اگر دمای آب بیشتر از این باشد، قهوه تلخ تر می شود. همچنین دمای کمتر سبب استخراج ناقص و طعم آبکی آن می شود. زمان دم کردن قهوه نیز بر طعم آن تأثیر دارد. جدول زیر زمان ایده آل برای درست کردن انواع قهوه را نشان می دهد:
روش دم کردن |
زمان مورد نیاز |
فرنچ پرس |
4 تا 5 دقیقه |
موکاپات |
4 تا 6 دقیقه |
اسپرسو |
25 تا 30 ثانیه |
کمکس |
2.5 تا 4 دقیقه |
قهوه ترک |
3 تا 4 دقیقه |
تأثیر روش دم کردن در ایجاد طعم قهوه
جدول زیر تمام اطلاعاتی را که باید درباره طعم قهوه در روش های مختلف دم آوری بدانید، ارائه می دهد:
تکنیک |
ویژگی |
طعم |
اسپرسو |
استخراج تحت فشار زیاد |
غلیظ و تلخ متوسط |
فرنچ پرس |
حفظ روغن طبیعی موجود در قهوه |
ملایم و نرم تر از اسپرسو |
موکاپات |
غلیظ و متراکم |
نزدیک به اسپرسو |
کمکس |
قهوه ای شفاف و اسیدی |
خاص و معطر |
ترک |
سنتی و کف دار |
غلیظ با کف کرمی |
مهم ترین نکات برای دم کردن قهوه
رعایت نکات زیر برای درست کردن یک فنجان قهوه ایده آل الزامی هستند:
- برای حفظ رایحه دانه های قهوه، باید آن ها را پیش از دم کردن آسیاب کنید.
- از آب تصفیه استفاده کنید تا طعم قهوه بهتر شود.
- دمای آب را کنترل نمایید تا از تلخی بیش از حد قهوه جلوگیری شود.
- با تست کردن روش های مختلف دم کردن، می توانید قهوه ای با طعم دلخواه خود درست کنید.
فروشگاه اینترنتی قهو هخانه؛ خریدی مطمئن برای قهوه دوستان
قهوه خانه به عنوان فروشگاه تخصصی قهوه، با ارائه انواع قهوه هایی با کیفیت بالا، برشته شده و قیمت مناسب، تجربه ای بی نظیر برای قهوه دوستان را فراهم می کند. تنوع گسترده محصولات، ارسال به موقع و تازگی قهوه ها سبب می شود تا قهوه خانه ghahvekhane.com بهترین فروشگاه برای خرید قهوه محسوب شود. اگر به دنبال عطر و طعم بی نظیر قهوه هستید، برای یک بار هم که شده، قهوه های ما را امتحان کنید.
نظر شما