آگاهی ساکنان مناطق گردشگری از این اثرات و میزان رضایتمندی ساکنان از چنین تاثیراتی، در دستیابی به توسعه پایدار نقش بسزایی دارد. از طرفی سیاستهای مدیریت شهری باید بتواند با توجه به ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، تاریخی و زیست محیطی، بهگونهای عمل کند که اثرات مثبت بیشتر باشد. در میان شهرهای هرمزگان، بندر تاریخی لافت بهواسطه وجود بادگیرهای قدیمی زیبا بهعنوان شهر بادگیرها شناخته میشود و گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. امروز درک ساکنان لافت از اهمیت گردشگری و اقتصادی که در پی آن ایجاد میشود، موجب خلق کاربریهای محرک زیادی در این شهر بندری شده است. به گفته شهردار لافت، در حال حاضر رستورانها و کافههایی نظیر «بِن حسن»، «لالاچین»، «واداش»، «سَربُن»؛ تعدادی شناور دریایی ازجمله «لنج کادلا» و اقامتگاههایی مثل «ماهی»، «باور» به عنوان کاربریهای محرک مثل قطعات پازل کنار هم قرار گرفتهاند و در بیداری و زندهسازی شهر نقش مهمی را ایفا میکنند.
راهاندازی گالریهای هنری در لافت
«محمد آتشینماه»، شهردار بندر تاریخی لافت با اشاره به ارتباط فرهنگ و هنر و اقتصاد گفت: ما در شهرداری بستههای آموزشی مختلفی را به شهروندان ارائه کردیم که به فرهنگ و هنر آغشته هستند و در قالب فرهنگ و هنر، پیام زمینه و محیط زیست بندر تاریخی لافت را به جامعه محلی و گردشگران معرفی کردیم.
او افزود: زمانی که سکان شهرداری را در دست گرفتیم، لافت هیچ کافه و رستورانی نداشت و کاربری محرکی در آن ایجاد نشده بود. امروز علاوه بر اینها، تفریحات دریایی نیز ایجاد شده و بهزودی در شهر لافت گالریهای هنری نیز راهاندازی میشود.آتشینماه ادامه داد: کاربری محرک درواقع جایی است که در آن گفتوگوی فرهنگی ایجاد شود، حرکت شکل بگیرد و اقتصاد به گردش درآید.
شهردار لافت گفت: به دنبال ارائه بستههای آموزشی در قالب فرهنگ و هنر، سرمایهگذاران یکی یکی در این مسیر قدم گذاشتند و کافهها و رستورانها در شهر ایجاد و تبدیل به یک توقفگاه برای گفتوگوهای فرهنگی شد.
او اضافه کرد: به این ترتیب گردشگرهایی که پیش از این به سرعت از شهر عبور میکردند، اکنون در شهر توقف میکنند و از کاربریهای ایجاد شده مثل کافهها، رستورانها، صنایع دستی، شناورهای تفریحی و ... استفاده میکنند. به گفته آتشینماه هرچه فعالیت در شهر بیشتر باشد، انرژیهای درون شهر بهتر آزاد میشود، شهر رونق میگیرد و روند توسعه آن سریعتر پیش میرود.
شهردار بندر تاریخی لافت اظهار کرد: این فرصت به جوانان لافتی داده شد تا کاربریهایی را برای خود ایجاد کنند که نتیجه آن همین اقامتگاهها، کافهها و رستورانهاست. درواقع امروز آنها توانستهاند چرخ اقتصاد گردشگری را به گردش درآورند و درآمد حاصل از آن را سر سفره خانواده خود ببرند.
آتشینماه گفت: در حال حاضر رستورانها و کافههایی نظیر «بِن حسن»، «لالاچین»، «واداش»، «سَربُن» و ... در بندر لافت ایجاد شده است. همچنین تعدادی شناور دریایی ازجمله «لنج کادلا» در این بندر تاریخی به گردشگران خدمات تفریحی ارائه میکنند. وجود اقامتگاههایی مثل «ماهی»، «باور» و ... نیز اقامت در بندر تاریخی لافت را برای گردشگران سهولت بخشیده و به اقتصاد ساکنان شهر رونق داده است.
وی در پایان افزود: تمام این کاربریهای محرک مثل قطعات پازل کنار هم قرار میگیرد و شهر بیدار و زنده میشود. انرژیهای شهر آزاد میشود و به آن روح میبخشد.
نظر شما