دستور مهم پزشکیان به دولتمردانش معاون سیاسی وزیر کشور منصوب شد مرزبانان هرمزگان مانع از خروج ۴۶ هزار لیتر سوخت قاچاق شدند سومین مهرواره زبان مادری «آوای حرا» تمدید شد

رئیس کانون سردفتران: کار ما قانونی است و کار پلیس غیرقانونی!

مدت هاست که خریداران و فروشندگان خودرو نمی‌دانند که راه خلاصی شان از وضعیت بغرنج نقل و انتقال خودرو چیست؟ آیا می‌توانند بر سند مالکیت خودرویی که پلیس در اختیارشان می‌گذارد تکیه کنند یا مجبورند، به دفاتر اسناد رسمی هم مراجعه…

بازخبر ، گویا قرار نیست مناقشه شکل گرفته میان کانون سردفتران و دفتریاران و پلیس درباره نقل و انتقال خودروها تمام شده و سردرگمی مردم در این خصوص پایان یابد؛ این را می‌شود از مجادله رسانه ای شکل گرفته پیرامون این موضوع دریافت.

به گزارش «تابناک»، پس از آنکه وزیر کشور در روزهای گذشته بر قانونی بودن صدور سند مالکیت خودرو در مراکز تعویض پلاک تأکید کرد و مراجعه به دفاتر اسناد رسمی را «اختیاری» خواند، امروز نوبت رئیس کانون سردفتران و دفتریاران بود تا در این خصوص اظهار نظر کرده و با رد سخنان وزیر، برخی اقدامات پلیس در این خصوص را غیرقانونی بخواند.

محمدرضا دشتی اردکانی در نشست خبری که ظاهرا به منظور پاسخ به اظهارات وزیر ترتیب داده شده بود، پس از آنکه اظهار نظر وزیر را یک جانبه خواند، دلیل این اتفاق را استناد رحمانی فضلی به اطلاعات نادرستی که پلیس در اختیار وی قرار داده خواند و مدعی شد، در صدد دفاع از هم صنفان خود نیست، بلکه تنها تلاش دارد از قانون مجلس دفاع کند.

وی در این باره گفت: مرجع تفسیر قانون مشخص است، طبق قانون درصد پولی که به دفاتر اسناد رسمی دریافت می‌شود، کمتر از ۱۰ درصد است و اکثرا مربوط به مالیات‌ها می‌شود؛ برای مثال، کل هزینه انتقال سند یک دستگاه تویوتا کمری در دفتر سند رسمی ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان است، که از این مبلغ یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بابت مالیات نقل و انتقال، ۸۵۰ هزار تومان بابت حق الثبت، ۲۲۰ هزار تومان به عنوان ۱۰ درصد کانون، ۴۱ هزار تومان ارزش افزوده و ۵ هزار تومان برای سند الکترونیکی هزینه می‌‌شود و تنها ۷٫۵ درصد از این مبلغ به سردفتر می‌رسد.

دشتی اردکانی افزود: ما خوشحال می‌شویم که قانون بگوید مردم این پول‌ها را ندهند، قانونگذار تکلیف کند تا ما بتوانیم مالیات نقل و انتقال و حق ثبت را حذف کنیم اما در همه کشورهای دنیا، کشورها از طریق مالیات اداره می‌شوند.

وی در ادامه عدم دسترسی پلیس به اطلاعات افراد ممنوع المعامله را دلیلی برای ضرورت نقل و انتقال خودروها در دفاتر اسناد رسمی خواند و گفت: آیا پلیس که می‌گوید برگ سبز خودرو کافی است، بانک اطلاعات افراد ممنوع‌المعامله را دارد؟ این در حالی است که ما با دادستانی کل و ثبت احوال تمام موارد را چک می‌کنیم و یک معامله صحیح را در دفاتر اسناد رسمی انجام می‌دهیم؛ اما برگ سبزی که پلیس می‌گوید، می‌تواند برای افراد ممنوع‌المعامله مسیر قانونی را بپیماید؟

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در ادامه عدم استعلام از پلیس در محاکم دادگستری را تأکیدی دیگر بر ضرورت انجام نقل و انتقال خودرو ذیل مجموعه سردفتران و دفتریاران خواند و با تأکید بر اینکه نظر بالاترین مقام دستگاه قضایی نیز این چنین است، در گلایه از عدم همکاری پلیس گفت: ما بارها از فرمانده نیروی انتظامی خواسته‌ایم تا جلسه‌ای تشکیل دهیم و در مورد بحث ثبت سند خودرو مذاکره کنیم تا به یک نتیجه قطعی برسیم و مردم سرگردان نشوند اما پلیس جوابی به ما نمی‌دهد.

ثبت نقل و انتقال خودروهای پلیس در دفاتر اسناد رسمی، ادعای دیگری بود که اردکانی برای برحق بودن دفاتر اسناد رسمی در این مناقشه مطرح کرد و با تأکید بر اینکه اسناد این ادعا را در دست دارد و امانتداری مانع از انتشار آن است، افزود: ما بارها به پلیس گفته‌ایم اگر ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی کار اشتباهی است، چرا شما این کار را انجام می‌دهید؛ اما پاسخی نداند.

البته سیل اشکالات وی به پلیس در اینجا متوقف نشد و این بار نایب رئیس کانون سردفتران در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید «پلیس معتقد است باید هزینه پلاک اخذ شود اما شما می‌گویید که پلیس حق اخذ هزینه تعویض پلاک را ندارد؛ بالاخره چه کسی درست می‌گوید؟»، گفت: هرگونه وجهی که دریافت می‌شود باید به موجب قانون باشد. در تبصره ۲۸ بودجه ۹۴ اعلام شده بود که ناجا باید در این زمینه پول دریافت کند. سال ۹۵ هم باید این موضوع تکرار می‌شد، ولی فقط در لایحه آمده اما در جدول مصوب مجلس نیست؛ بنابراین، چون تصویب نشده قانونی نیست.

همه اینها در حالی است که وزیر کشور به صراحت از اختیاری بودن مراجعه به دفاتر اسناد رسمی جهت نقل و انتقال خودروها سخن می‌گوید و مدت هاست که خریداران و فروشندگان خودرو نمی‌دانند که راه خلاصی شان از وضعیت بغرنج نقل و انتقال خودرو چیست؟ آیا می‌توانند بر سند مالکیت خودرویی که پلیس در اختیارشان می‌گذارد، تکیه کنند یا مجبورند که به دفاتر اسناد رسمی هم مراجعه کرده و با تکرار فرایند وقت گیر و البته گران قیمت انتقال خودرو در این دفاتر، خود را از آسیب های آتی این مناقشه در امان بدارند؟!

پسندیدم(1)نپسندیدم(0)
کلمات کلیدی: ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *