بازخبر ،مدیر کل تعزیرات حکومتی استان هرمزگان از جمعآوری لوازم خانگی خارجی بدون مدرک از سطح بازارهای این استان از اول مهر ماه خبر داد.
به گزارش ایسنا، منطقه خلیج فارس، روح الله آبداریان پیش از ظهر امروز(۲۱ شهریور ماه) در یک نشست خبری، گفت: کلیه لوازم خانگی خارجی بدون سند و مدرک که به صورت قاچاق وارد شدهاند از اول مهر ماه از مغازههای سطح استان جمعآوری خواهد شد و به همین منظور به این صنف اطلاع رسانی شده تا مغازداران اسناد و مدارک کالاهای خود را محیط کار خود نگهدارند و در زمان حضور ماموان مدارک را به آنها تسلیم کنند.
وی با اشاره به اینکه قانون مقابله با کالای خارجی بدون مدرک ۱۳ ساله است که مصوب شده و هر از چندی اجرایی میشود، افزود: این قانون به منظور مقابله با کالای قاچاق و حمایت از تولید کنندگان داخلی مصوب شده است.
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان هرمزگان با بیان اینکه تقریبا بیش از ۱۲ درصد کالا های بازارها را لوازم خانگی تشکیل میدهند خاطر نشان کرد: به همین منظور این عرصه تیازمند ساماندهی بیشتر است تا کالای مرغوب و با کیفیت در اختیار مصورف کنندگان قرار گیرد.
آبداریان همچنین از آخرین آیین نامه یعنی ماده ۱۳ قانون مبارزه با کالای قاچاق یاد کرد و گفت: در این ماده از قانون که هفته گذشته تصویب شده تکلیف بر این است که تمامی اجناس خارجی باید دارای رمز و کد شناسایی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت شوند و در آینده نزدیک این قانون اجرایی خواهد شد.
وی از ورود بیش از دو هزار و ۲۰۰ پرونده قاچاق کالا به اداره تعزیرات حکومتی استان طی پنج ماهه سالجاری خبر داد و گفت: در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش درصد افزایش در ورود پروند و ۴۰۰ دردصد افزایش میزان محکومیت داشته است.
آبداریان خاطر نشان کرد: میزان محکومیت پنج ماهه سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان و در سال جاری ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که بزرگترین پرونده از نظر ریالی به البسه با ۱۳ میلیارد تومان و بیشترین تعداد پرونده سیگار با ۴۷۷ پرونده بوده است.
وی همچنین از ۲۴ زندانی اتباع بیگانه در خصوص قاچاق کالا خبر داد و گفت: طی دو پرونده قاچاق سوخت توسط شناور ۲۴ نغر تبعه سومالی که ۱۱ نفر مربوط به یک پرودنده و ۱۳ نفر پرونده دیگر دستگیر و به دلیل عدم پرداخت جریمه ۲۰ میلیارد تومانی اکنون در زندان به سر میبرند.
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان هرمزگان اضافه کرد: در حال حاضر با احتساب این ۲۴ نفر ، ۳۶ اتباع بیگانه به دلیل قاچاق کالا و عدم توانایی جریمه در زندان به سر میبرند که این افراد از کشوهای سومالی، هند، بنگلادش و افغانستان هستند.
وی با اعلام خبر امحای محمولههای قاچاق کالای مضر سلامت مردم در ۲۴ شهریور، گفت: کالاهای که باید استانداردهای لازم و مجوز بهداشت را اخذ کنند اما به صورت قاچاق وارد و هیچ گونه استاندارد ندارند و دانشگاه علوم پزشکی آنها را فاقد مجوز بهداشت دانسته در تاریخ ۲۴ شهریور در بندرعباس امحا خواهند شد.
آبداریان اضافه کرد: این کالاها شامل مواد دخانیاتی، برنج غیر قابل مصرف و سایر کالاها هستند که در این هفته امحا خواهد شد.
وی با بیان اینکه در عرضه کالا باید شان و سلامت مردم نیز مد نظر گرفته شود افزود: نباید تنها به دلیل اینکه برخی توان مالی ندارند اجناس فاسد و نا مرغوب به مردم داد باید شان و سلامت مردم در اولویت باشد و حفظ شود.