بازخبر ، سید فاضل حیدری بلوکی با بیان اینکه تامین اجتماعی بهعنوان یکی از اعضای کمیتههای تشخیص مشاغل سخت و زیانآور استان هرمزگان محسوب میشود، اظهار داشت: مشاغل سخت و زیانآور به کارهایی اطلاق میشود که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی(جسمی و روانی) در وی ایجاد شود.
وی، نتیجه فعالیت در این مشاغل را مبتلا شدن به بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن دانست و تصریح کرد: باید با به کارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و غیره، صفت سخت و زیانآور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف کرد.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان هرمزگان بیان کرد: تعیین سخت و زیانآور بودن شغل یا مشاغل بر اساس درخواست کارگر، کارفرما، تشکلها، وزارت بهداشت، وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، پس از بررسی سوابق و شرایط محیط کار و توسط کمیته کارشناسان مربوطه و در مرحله بعدی توسط کمیته استانی مشخص میشود.
حیدری بلوکی خاطرنشان کرد: طی دوازده ماهه سال گذشته، ۶۴ مورد جلسه کمیته بدوی با تعداد یک هزار و ۵۷۰ نفر متقاضی و ۱۱ جلسه کمیته تجدید نظر با تعداد ۳۲۹ نفر متقاضی در این رابطه برگزار شده است.
وی عنوان کرد: از مجموع پنج هزار و ۷۴۷ مورد شغل مطرح شده در این جلسات، چهار هزار و ۵۷۶ مورد به تایید رسید.
این مسؤول تصریح کرد: در سه ماهه فصل بهار سال جاری، ۴ مورد کمیته بدوی با تعداد ۱۷۶ متقاضی و یک مورد کمیته تجدید نظر با تعداد ۲۶ نفر متقاضی برگزار شد که از تعداد ۵۲۸ شغل مطرح شده، ۴۵۳ مورد به تایید اعضای کمیتههای تشخیص مشاغل سخت و زیانآور استان هرمزگان رسید.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان هرمزگان، لازمه برقراری مستمری بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیانآور را دارا بودن حداقل بیست سال متوالی و یا بیست و پنج سال متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیانآور دانست که در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده باشند.
حیدری بلوکی تبیین کرد: ۴۵۹ مورد برقراری مستمری مشاغل سخت و زیانآور در سال ۹۴ و طی فصل بهار سال جاری نیز ۲۳۴ مورد بوده است.
وی اضافه کرد: در سال ۹۳ نیز ۵۹۸ مورد برقراری مستمری مشاغل سخت و زیانآور در استان به ثبت رسیده است.