بازخبر/ برنامه ریزی برای انتقال مرجانهای قلمه زده شده به آبها شریق جزیره کیش، اظهار کرد: طی چند سال اخیر مرجان از نوع گل کلمی در دریای کیش مشاهده نشده بود که در همین راستا دی ماه سال گذشته و در عمق ۹ متری سایت سمبارون پس از مشاهده این نوع مرجان، سه قلمه برای تکثیر در سایر مناطق جدا شد.
وی ادامه داد: کولونی کوچکی از این نوع مرجان پس از پنج سال جستجو به طور اتفاقی در فاز دوم پروژه احیاء وحفاظت از مرجان های کیش و در منطقه سمبارون مشاهده شد.
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه قلمههای مرجانی از رشد خوبی در محیط آزمایشگاهی برخوردار هستند، اضافه کرد: به زودی و پس از تایید کارشناسان، تکههایی از آنها به شکل قلمه برای احیای سایتهای مرجانی استفاده خواهند شد و ما امیدواریم بار دیگر در اطراف جزیره کیش شاهد پوشش مرجانی گل کلمی باشیم.
وی بیان کرد: اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش، در کنار بویه گذاری سایتهای مرجانی، ایجاد زیستگاهها و سایتهای غواصی مصنوعی، تکثیر غیر جنسی مرجانها را نیز از حدود سه سال پیش آغاز کرده است.
محمدی افزود: در فاز اول پروژه تکثیر و احیای مرجانهای جزیره کیش نیز پروژه ایجاد مزارع مرجانهای شاخ گوزنی با موفقیت اجرا شد.
وی با اشاره به پدیده تغییرات اقلیمی و در معرض خطر قرار گرفتن مرجانها، بر ضرورت افزایش اقدامات مربوط به احیا و حفاظت این گونه ارزشمند که حیات بسیاری از آبزیان به آن وابسته است، تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، نقاط مختلفی از آبهای پیرامون جزیره کیش به خصوص در بخش شرقی، دارای پوشش نسبتا انبوهی از مرجانهای شاخ گوزنی Acropora و مرجانهای پوسیلوپور Pocillopora بوده است./ایرنا