اهرم معاملاتی چه ویژگی هایی دارد؟ چرا ویزای استارتاپ کانادا؟ چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟ یک عامل عجیب که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد

کارمندانی که روزی خودشان را کم می کنند!

جالب اینکه برخی از کارشان کم می کنند یا به تعبیر دقیق تر خیانت در امانت می کنند تا مثلا به درآمد بیشتری برسند!

بازخبر / عوامل موثر بر افزایش رزق و روزی در کلام مولای متقیان حضرت علی (ع) متعدد بیان شده است که در این مقاله نیز به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

در بحث رزق و روزی اولین جایی که ذهن ما به سمت آن متوجه می شود کسب و کار و تجارت است. البته قطعاً باید انسان کسب سالم و تجارت سودمندی داشته باشد ولی این همه ماجرا نیست!  امور دیگری هم بر افزایش و کاهش رزق و روزی مؤثرند که در نگاه اول چندان ارتباطی با رزق فراوان ندارند.

از جمله اینکه حضرت دو عامل بسیار مهم برای موفقیت در زندگی و افزایش روزی را بیان فرمودند: نیت خوب، اخلاق پسندیده و گشاده.

نیت خوب
نیت خوب یعنی اگر عبادت می کنیم نیتمان خالصانه باشد، برای رضای خالق انجام بدهیم نه برای خوش آمدن مخلوق. سعه خُلق هم از وسعت و گشادگی می آید، یعنی انسان مومن باید خلق گشاده داشته باشد. حالا خُلق گشاده یعنی چه!؟ یعنی با آغوش باز، با روی باز، با لبخند و مهربانی با مردم و مشکلاتشان برخورد کند. اگر کسی نزد او آمد و مشکلی داشت آنقدر سعه خُلق دارد که طرف خجالت نمی کشد مشکلش را با او در میان بگذارد.

امانتداری
یکی دیگر از موارد موثر بر افزایش روزی در کلام مولی الموحدین (ع) امانتداری است:
«الْأَمَانَهُ تَجُرُّ الرِّزْقَ وَ الْخِیَانَهُ تَجُرُّ الْفَقْر»
امانتدارى روزى مى آورد و خیانت در امانت فقر. (تحفل العقول، ص ۲۲۱)

سه نکته:
** امانت هایی که اصلا به انها توجه نداریم
اگر تعریف امانتداری و مصادیق اصلی آن را نشناسیم شاید به درستی متوجه معنای این بیان شریف حضرت نشویم. آیا به صرف اینکه من از دوستم یا همسایه یا از کتابخانه چیزی به امانت گرفتم و پس دادم این می شود امانتداری؟ البته اینها همگی مصادیق امانتداری هستند اما آنچه بسیار حائز اهمیت است این است که ما امکانت هایی را که به ظاهر مخفی هستند ولی نزد ما وجود دارند به درستی محافظت نماییم. مثلا عمر ما نزدمان امانت است؛ مال و ثروت هم امانت خدا نزد بندگان است. از اینها واضح تر مسئولیتهایی که در طول زندگی می پذیریم همگی امانت هستند.

** کارمندان حواسشان باشد!
همین مشاغل و مسئولیت هایی که در اختیار همه ما قرار می گیرد امانت است. برای مثال ۸ ساعت در روز بنده باید وقت بگذارم و این امانت را به درستی محافظت کنم، کارم را دقیق انجام بدهم، از زیر کار در نروم، در ساعت اداری دنبال کارهای شخصی نباشم، ارباب رجوع را سر نداوانم، اموال بیت المال را ارث پدری ام ندانم و حیف و میل نکنم و… اگر من به این مسائل توجه ندارم یعنی در این مسئولیتی که امانت نزدم است خیانت کرده ام.

** کارمندانی که با دست خود روزی شان را کم می کنند!
جالب اینکه برخی از کارشان کم می کنند یا به تعبیر دقیق تر خیانت در امانت می کنند تا مثلا به درآمد بیشتری برسند! یعنی از ساعت کاری این شغلشان می دزدند تا به کار و شغل دیگری برسند و پول بیشتری در بیاورند در حالی که با این کارشان مطابق سخن حضرت روزی خود را کم می کنند نه زیاد!

تراز

پسندیدم(1)نپسندیدم(0)
کلمات کلیدی: ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *