بازخبر/از خواص ماهی چه می دانید؟ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست.ابتدا به خواص ماهی پرداخته و سپس آموزش برشته کردن ماهی گاریز را دراختیارتان می گذاریم.
- ماهی و آبزیان امگا ۳ دارند که اثرات بسیار مهمیدر سلامت انسان به عهده دارد و در پیشگیری از بسیاری بیماریها و کنترل و کمک به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهمی به عهده دارد.
- ماهی یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش مهمیبه عهده دارد.
- ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامینهای گروه “B”است.بعضی از انواع ویتامینهای گروه “B”در خون سازی نیز مؤثرند. بنابراین با مصرف ماهی میتوانیم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پیشگیری از کم خونی کمک کنیم .
مواد لازم برای برشته کردن ماهی گاریز برای ۴ نفر :
ماهی تازه گاریز یک کیلو
نمک به مقدار لازم
- ماهی گاریز بوشهری به دلیل دارا بودن چربی بیشتر خوشمزه تر از ماهی گاریز بندرعباس است .
طرز تهیه ماهی گاریز برشته :
ابتدا باید شکم ماهی ها را خالی کنیم . توجه داشته باشید که پولک ماهی را نمی کنیم ! ماهی ها را شسته و میگذاریم در آبکش برای ۵ دقیقه . حال نمک را روی ماهی ها میپاشیم . ماهی ها را زیر و بالا کرده تا نمک به تمام ماهی ها برسد . اگر دیدیم نمک روی ماهی ها کم است میتوان مقداری نمک اضاف کرد و ماهی هارا زیر و بالا کرد تا خوب همه ماهی ها نمکی شوند .
باید ماهىها را حداقل یک ساعت جلوتر نمک زده تا کاملاً نمک به خود بگیرد و هنگام پختن از نمک شسته نشود.
ورقه فلزی یا تابه برای برشته کردن ماهی لازم است .
ورقه فلزى باید کاملاً داغ باشد اگر نه پوست ماهى به ورقه فلزى مىچسبد و کنده مىشود.
ماهی ها را ردیفی روی تابه یا ورقه فلزی می گذاریم و حواسمان باید باشد که وقتی دیدیم ماهی یک طرفش برشته شد ماهی را بچرخانیم به طرف دیگر تا هر دو طرف برشته شوند . مدت برشته کردن ماهی کوتاه است چون ماهی گوشت نرمی دارد و زود پخته می شود .
بعد از پختن ماهىها باید آنها را در ظرفى دربدار گذاشت تا سرد نشوند . آب لیمو یا لیمو تازه را روی ماهی ها ریخته و نوش جان کنید . در کنار ماهی خرما خرده می شود برای انکه اگر احیانا خار ماهی را هم خوردیم ، خرما آن را فرو برد .سیتاس