اهرم معاملاتی چه ویژگی هایی دارد؟ چرا ویزای استارتاپ کانادا؟ چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟ یک عامل عجیب که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد

وقتی فیلم‌های غیرکمدی صدرنشین می‌شوند

نکته قابل تحلیل در این آمار و ارقام توجه مخاطب به آثار، بدون در نظر گرفتن ژانر و گونه آن است. ۲ سال متمادی است که فیلم‌هایی غیر کمدی صدرنشین جدول فروش هستند.

بازخبر / معمولاً یکی از معیارهایی که می‌شود با تحلیل و واکاوای آن به بررسی چگونگی برقراری ارتباط هنرمندان با مخاطبان و میزان مخاطب شناسی آنها پرداخت، اوضاع اقتصادی و وضعیت فروش کلی آن در هر سال است. امسال اگرچه مشکلات و انتقادات زیادی از جانب سینماگران وجود داشت اما از لحاظ گیشه سال نسبتاً خوبی را پشت سر گذاشتیم و فروش فیلم‌های سینمایی نسبت به سال گذشته رشد بیش از دو برابر داشت. سال گذشته ۵۷ فیلم امکان نمایش یافتند که فروش فیلم ها به رقم ۷۵ میلیارد تومان رسید این درحالی است که امسال این فروش تا زمان تهیه گزارش ۱۵۸ میلیارد تومان بوده است و فیلم هایی که امکان نمایش یافتند تاکنون به تعداد ۷۰ فیلم رسید.

این رشد در میزان فیلم‌هایی که بالای رقم ۱۰ میلیارد تومان فروش داشتند قابل رویت است. سال گذشته تنها فیلم «محمد رسول الله» با رقم ۱۴ میلیارد و ۶۲۰ میلیون و ۴۰۰۰ تومان تنها فیلم بالای ۱۰ میلیاردی اکران محسوب می‌شد. اما در سال ۹۵  شش فیلم بالای ۱۰ میلیارد فروش داشتند. فیلم «فروشنده» با رقم ۱۵ میلیارد و ۷۱۴ میلیون و۳۰۹ هزار تومان صدرنشین فروش بود. مقام دوم از آن «من سالوادور نیستم» با رقم ۱۴ میلیارد و ۳۳۰میلیون و ۴۹۱ هزار تومان شد. به ترتیب فیلم «۵۰ کیلو آلبالو» ، «سلام بمبئی» ، «ابد و یک روز» و «بارکد» در مقام های بعدی فروش قرار گرفتند.

نکته قابل توجه دیگر این که فیلم های میان ۱۰ تا ۲ میلیارد در سال ۹۵ به ۱۴ فیلم اختصاص دارد اما در سال ۹۴ این تعداد تنها ۹ فیلم بوده است.

در این گروه فیلم‌های «بادیگارد» (۶/۶۹۰/۳۷۷/۰۰۰) ، «لانتوری»  (۶/۲۹۶/۹۰۲/۰۰۰)، «زاپاس» (۴/۸۱۶/۱۱۴/۰۰۰)، «ناردون» (۴/۰۰۲/۱۳۰/۰۰۰)، «دراکولا» (۳/۷۶۴/۰۶۸/۰۰۰)، «آس و پاس» (۳/۷۶۳/۸۵۳/۰۰۰)، «خوب بد جلف» در حال اکران (۳/۳۲۳/۶۰۴/۰۰۰)، «دختر» (۳/۰۷۵/۰۶۹/۰۰۰)، «رسوایی» (۲/۸۵۸/۸۶۲/۰۰۰)، «هفت ماهگی» در حال اکران (۲/۵۳۷/۲۳۲/۰۰۰)، «سیانور» (۲/۵۲۲/۹۶۶/۰۰۰)، «خشکسالی و دروغ» (۲/۴۶۸/۳۲۳/۰۰۰)، «من» (۲/۲۸۱/۱۵۸/۰۰۰)، «اژدها وارد می‌شود» (۲/۰۴۹/۲۶۲/۰۰۰)

نکته قابل تحلیل در این آمار و ارقام توجه مخاطب به آثار بدون در نظر گرفتن ژانر و گونه آن است. در میان فیلم‌هایی که بیش از ۱۰ میلیارد فروش داشتند شاهد دو فیلم صرفاً کمدی با مولفه های این نوع آثار (۵۰ کیلو آلبالو و من سالوادور نیستم) هستیم. فیلم «بارکد» یک کمدی موقعیت در گونه اجتماعی طبقه بندی می‌شود و دو فیلم (فروشنده و ابدو یک روز) نیز صرفاً آثار اجتماعی هستند که یکی از آنها نگاهی به طبقه پایین اجتماع دارد.  یکی از آثار (سلام بمبئی) نیز که در میان فیلم های بالا ۱۰ میلیارد قرار دارد فیلمی با موضوع ملودرامی اجتماعی است. این درحالی است که سال گذشته فیلمی (محمدر سول الله) با موضوع تاریخی مذهبی صدر نشین جدول فروش بود.

با نگاه درست به ارقام و اعداد می توان به ذائقه مخاطب به درستی پی برد. مخاطب امروز که به راحتی به  آثار سینمای جهان دسترسی دارد به کیفیت و قصه اثر توجه بسیاری دارد تا کمدی یا اجتماعی بودن آن . در میان فیلم ها اثاری را شاهد هستیم که کمدی صرف هستنداما نتوانستند نظر مخاطب را جلب کند. دو سال است که فیلم های کمدی نتوانستند پیشتاز جدول فروش و صدر نشین باشند و این گواه مدعاست که فیلم باکیفیت توسط مخاطب پسندیده و مورد توجه قرار می‌گیرد.

در میان آثاری که بین ۱۰ تا ۲ میلیارد تومان فروش داشتند ۵ فیلم کمدی دیده می شود و ۹ فیلم مسایل اجتماعی و انقلاب را سوژه قراردادند و هرکدام بنا بر کیفیت اثر مورد توجه مخاطب قرار گرفتند.  سال ۹۴ تنها ۹ فیلم توانستند بین ۱۰ تا ۲ میلیارد تومان فروش داشته باشند. که از میان آنها دو فیلم (نهنگ عنبر و ایران برگر) صرفاً کمدی  و سه فیلم (در مدت معلوم، گینس و عصر یبخندان) موقعیت های کمدی در گونه اجتماعی بودند فیلم های دیگر این گروه همگی فیلم‌های اجتماعی هستند.

بنابراین گزارش، مقایسه فروش فیلم ها بر طبق طرح مکانیزه انجام شده است .

پسندیدم(0)نپسندیدم(0)
کلمات کلیدی: ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *