آشنایی با بهترین شهر بازی های استانبول اهرم معاملاتی چه ویژگی هایی دارد؟ چرا ویزای استارتاپ کانادا؟ چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟
معاون وزیر علوم عنوان کرد

گردش مالی ۲۰ هزار میلیارد ریالی پارک‌های علم و فناوری/ ایران میزبان کنفرانس ۲۰۱۸ پارک‌های جهانی است

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: گردش مالی پارک‌های علم و فناوری ایران در امسال به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید.

بازخبر / از بندرعباس به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد قشم، وحید احمدی در پانزدهمین همایش رؤسای پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد کشور در جزیره قشم عنوان کرد: دولت در سال ۹۴، یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پارک‌های علم و فناوری تخصیص داد که میزان گردش مالی شرکت‌های فناور از این اعتبار به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید.

وی در ادامه به مباحث مربوط به صادرات محصولات دانش‌بنیان کشور اشاره کرد و گفت: با برگزاری دوره‌های توانمندسازی و گسترش ارتباطات بین‌المللی، تنها امسال ۱۲۵ میلیون دلار محصول شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان به کشورهای منطقه و حتی اروپا صادر شد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان داشت: با توجه به توسعه چشمگیر ایران در عرصه فعالیت‌های دانش‌بنیان، میزبانی برگزاری کنفرانس پارک‌های جهانی در سال ۲۰۱۸ به کشورمان واگذار شده که امتیاز بسیار ارزشمند بین‌المللی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

وی از عقد قرارداد فروش ۳ هزار میلیارد ریال محصول توسط شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در داخل خبر داد و اضافه کرد: این میزان قرارداد فروش محصولات فناورانه و دانش‌بنیان با شرکت‌های فعال بسته شده که نشان می‌دهد ضریب اعتماد بخش خصوصی به فناورهای داخلی در حال افزایش است.

احمدی نقش دولت تدبیر و امید در موفقیت پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد را ارزشمند توصیف کرد و افزود: قرارداد خرید محصول از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در هفته پژوهش سال ۱۳۹۲ به ارزش ۵۰ میلیارد ریال رسید، که این میزان در سال ۹۳ به ۲۳۰ میلیارد ریال و در سال گذشته نیز به ۴۴۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

وی همچنین به مقدار پایین‌تر سرمایه برای اشتغال‌زایی در مقایسه با سایر نهادها اشاره کرد و گفت: شاغلان در واحدهای دانش‌بنیان و فناور کارگر عادی نیستند و در چنین شرایطی راه‌اندازی شغل در پارک‌های علم و فناوری نیازمند ۴۰۰ میلیون ریال و در دیگر حوزه‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است.

به گفته احمدی، قوانین مرتبط با حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۳۸۹ مصوب شد اما تا سال ۹۲ چندان اجرایی نشده بود به طوری که الزام تزریق ۳۰ هزار میلیارد ریال به صندوق نوآوری و شکوفایی طی برنامه پنجم توسعه مغفول ماند اما در دولت تدبیر و امید این صندوق به طور جدی عملیاتی شد و از ۱۸ صندوق فعال در سال گذشته به ۲۲ صندوق فعال در کشور در سال جاری افزایش یافت.

دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از برنامه افزایش ۲۰ درصدی بودجه پیشنهادی دولت برای فعالیت‌های دانش‌بنیان در سال آینده خبر داد و گفت: دستگاه‌ها با وزارت علوم در دولت یازدهم ارتباط نزدیکتری برقرار کردند و پژوهش‌های دانشگاهی با نیازهای کشور و بازار هماهنگ‌تر از گذشته شده است.

وی عنوان کرد: در حوزه فعالیت‌های دفاعی قرارداد انجام پژوهش به ارزش ۱۲ هزار میلیارد ریال در حال اجراست، قراردادی در زمینه صنایع بالادستی (توسعه ۲۰ میدان نفتی) به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال و تفاهم نامه‌ای برای پژوهش در صنایع پایین‌دستی به ارزش هفت هزار میلیارد ریال با مرکزهای دانشگاهی و پژوهشی بسته شده است.

دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: امسال ۱۲۵ میلیون دلار محصول شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان به کشورهای منطقه و حتی اروپا صادرات شده است و امارات، چین، قزاقستان و چند کشور اروپای شرقی هم در صف کشورهای هدف صادراتی محصولات دانش‌بنیان قرار دارند.

به گفته وی، هم‌اکنون ۳۹ پارک علم و فناوری، ۱۸۰ مرکز رشد و چهار هزار شرکت و هسته فناور در کشور فعال هستند و ۳۰ هزار تن فناور در این مجموعه اشتغال دارند.

پسندیدم(0)نپسندیدم(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *