ده معضل اصلی آموزشی حوزه فناوری اطلاعات از زبان محمد نصیری توصیه‌هایی برای کنترل دیابت در ماه رمضان هفتمین دوره رویداد پردیس سامیت روز ۱۵ اسفند در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد. بررسی تخصصی چرخ خیاطی جک مدل f10

بدون امضای رئیس جمهور تمدید ۱۰ ساله تحریم آمریکا علیه ایران رسمی شد/میراث برجام از اوباما به ترامپ می رسد

رئیس جمهور آمریکا قانون تمدید تحریم‌های ده ساله علیه ایران را امضا نکرد اما این طرح بدون امضای وی و به صورت خودکار به قانون تبدیل شد.

باز خبر, باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از امضای تمدید تحریم‌ها علیه ایران امتناع کرد. به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، گرچه رئیس جمهور آمریکا این تحریم‌ها را امضا نکرد اما اجازه داد بدون امضای وی تمدید تحریم‌ها علیه ایران به قانون تبدیل شود.

جاش ارنست سخنگوی دفتر ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به اجرایی شدن دوباره قانون ۱۰ ساله تحریم های ایران موسوم به ایسا یکی از اهداف راهبردی آمریکا را اطمینان حاصل نمودن از اجرای برجام دانست. فارغ از سازوکارهای قانونی که رییس جمهور امضا کرد یا امضا نکرد یا میتوانست وتو کند یا وتو نکند یا کنگره تعطیل بود پس اجرایی نشد، تحولات داخلی کشورها دولت‌های مورد نظر را از اجرای تعهدات بین المللی خود باز نمی دارند.

دولت اوباما و تیم امنیت ملی وی اگرچه با عدم امضا هم قانون ایسا را اجرایی نمودند اما این اقدام حاوی پیامی مستتر در خود بود و حاوی سیگنال به ایران که اوباما تمایلی به امضا این قانون ندارد و  با هشیاری توپ را به داخل زمین کنگره انداخت و برجام باز هم اسیر سیاست بازیهای اهالی واشینگتن شد. جنگ سیاسی بین دولت اوباما و جمهوریخواهان این کشور و حتی بخشی از بدنه دموکرات ها بر سر برجام جنگ واقعی بود چه بسا اینکه ممکن است این جنگ در دولت آینده آمریکا و کاخ سفید تحت امر ترامپ هم در میان دولتی ها و اعضای کنگره ادامه داشته باشد.

میراث برجام از دولت اوباما حالا تا چند روز دیگر به ترامپ و تیم امنیت ملی وی خواهد رسید و همچنان سیاست این تیم جدید در قبال برنامه اتمی کشورمان مبهم است.

گفتنی است قانونگذاران مجلس سنای آمریکا روز یازدهم آذر با ۹۹ رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف طرح تمدید ۱۰ ساله قانون تحریم‌های ایران را تصویب کرده بودند. این طرح برای برای تبدیل شدن به قانون به باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا ارسال شد.

این قانون که زیربنای تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران به شمار می‌آید، اولین بار در سال ۱۹۹۶ با هدف جلوگیری از سرمایه‌گذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک بار در سال ۲۰۰۶ تمدید شده است. قانون تحریم‌های ایران پایان سال جاری میلادی، منقضی می‌شود.

مطابق قوانین اساسی آمریکا بعد از وتوی یک قانون از سوی رئیس‌جمهور آمریکا در صورتی که بیش از دو سوم نمایندگان کنگره به شکستن وتو رأی بدهند، آن طرح علی‌رغم مخالفت رئیس‌جمهور به قانون تبدیل می‌شود.

بعد از حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا با صدور فرامین اجرایی تحریم‌های مرتبط با مسئله هسته‌ای ایران را تعلیق کرد.

ایران تأکید دارد که تمدید قانون تحریم‌ها، به معنی تصویب و اعمال تحریم‌های جدید و در نتیجه نقض آشکار توافق هسته‌ای است.

نماینده‌های کنگره آمریکا تصویب این قانون را به خاطر حفظ اهرم فشار بر ایران ضروری می‌دانند و به گفته رهبر جمهوری‌خواهان مجلس سنا، حفظ تحریم‌ها علیه ایران برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه ضروریست.

پسندیدم(0)نپسندیدم(0)
کلمات کلیدی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *